Arkisto

TuRGS:n seuramestaruus 2015 on ratkottu!

2015-08-16

Lauantaina 15.08. pelattu kilpailu tarjosi pelaajille loistavaa säätä sekä mielenkiintoisia ja jännittäviä tilanteita.

2. "Vaarit" 81+77+76+80+85=399*
(Jari Haapanen, Kari Linnanketo, Juhani Samuli)
*Vaarien jokaisesta kierroksesta poistettiin huonoin yksittäisen pelaajan tulos.

RAPORTTI:

TuRGS:n seuramestaruuskilpailut lauantaina 15.08.2015 tarjosi jo perinteiseen tapaan erittäin lämmintä keliä ja vaihtelevia mutta äärimmäisen jännittäviä pelisuorituksia. Kilpailu aloitettiin kello 10 ja pelimuotona oli 5 kierroksen lyöntipeli sorttauksineen. Ensimmäisellä kierroksella nähtiin yksi vihreä kierros, josta vastasi Petri Lönngren tuloksella 33. Viime vuoden mestari Miko Tuominen roikkui iskuetäisyydellä lyöden 36. Myöskin yksi viime vuosien kestomenestyjistä, Jari Haapanen oli hyvin pelissä mukana lyöden 38. Toisella kierroksella nähtiin dramaattisia hetkiä tasaisuudesta huolimatta, sillä Tuominen oli tilanteessa +6 (kahden vauhtiin) kuuden radan jälkeen ja kärki näytti karkaavan. Lopulta maalissa tulos oli kuitenki 36 ja Tuominen nousi kärkeen pisteen erolla ennen Lönngreniä, "Peten" lyödessä kierrostuloksen 40. Jari Haapanen pysyi edelleen mestaruustaistossa hyvin mukana, lyöden myöskin tuloksen 40. Kierros 3 oli kilpailun kannalta kovatasoisin. Tuominen onnistui lyömään tuloksen 31 ja vankisti johtoaan kärjessä. Haapanenkin onnistui lyömään vihreälle (35) ja kiristi tahtiaan Lönngreniin nähden, Lönngrenin lyötyä tuloksen 37. Ennen neljättä kierrosta suoritettiin sorttaus, eli kärkikolmikko siirtyi pelaamaan samaan ryhmään. Tämä oli ehkä syynä vaisuun, mutta tasaiseen tasoon. Kärkiryhmän tulokset eivät olleet mairittelevia: Haapanen 41, Lönngren 44 ja Tuominen 41. Tilanne oli kuitenkin erittäin kutkuttava viimeiselle kierrokselle lähdettäessä: Tuominen johti varman oloisesti 10 pisteen etumatkalla tasoissa oleviin Lönngreniin ja Haapaseen. Myös Kari Linnankedolla oli vielä mitalisaumat, hänen ollessa 9 lyöntiä Haapasta ja Lönngreniä jäljessä. Ensimmäisistä radoista lähtien oli kuitenkin selvää, että Lönngren ei ollut vielä luovuttanut mestaruuden suhteen. Rata radalta ja piste pisteeltä hän onnistui kiristämään Tuomisen johtoa niin, että viimeiselle radalle tultaessa Tuominen johti enää 2 lyönnillä. Lönngren löi "Brynneriin" tuloksen 1, mutta Tuominen ei antanut mestaruuden lipsahtaa käsistään, vaan varmisti "piikillä" toisen peräkkäisen ja yhteensä kolmannen lyöntipelin seuramestaruutensa. Haapanen onnistui pitämään kierrostuloksella 42 Linnankedon takanaan ja varmisti pronssinsa. Joukkuehegemoniaottelussa "Vauvat" otti historiallisen ensimmäisen voittonsa "Vaareista" 33 lyönnin erolla.